خرید طراحی لوگو دانلود آهنگ فروش فایل تفکر سیستمی
حذف در پنل کاربری [X]
نوشیدنی گازدار شیشه ای رزوتی با طعم وانیل کارامل

مشخصات اصلی


طعم: وانیل کارامل
نوع بسته بندی: بطری شیشه ای
سایز: فردی
قیمت: 3000 تومان

معرفی اجمالی محصول


نقد و بررسی
مشخصات فنی
فیلم محصول
پرسش و پاسخ

نقد و بررسی


خواص عصاره وانیل

انواع مختلفی از لوبیای وانیل وجود دارد که شامل لوبیای تاهیتی با طعمی میوه‌ای و گلی، لوبیای مکزیکی با طعمی تند و لوبیای بوربن یا ماداگاسکار با طعمی کلاسیک و قوی می‌شود. وانیل ماداگاسکار به دلیل داشتن طعم قوی در انواع مختلف نوشیدنی به کار می‌رود.

عصاره وانیل، حاوی مواد مغذی عالی و سرشار از ویتامین و مواد معدنی است. عصاره وانیل دارای وانیلین است که ماده اصلی لوبیای وانیل بوده و برای سلامتی بدن مفید است. شاید لازم باشد که به جدول ارزش‌ غذایی عصاره وانیل نگاهی بینداید تا اطمینان حاصل کنید که وانیل، ارزش تبدیل شدن به یک مکمل سلامتی را دارد.

خواص وانیل برای سلامتی

۱. عامل ضد باکتری

مطالعات نشان داده‌اند که وانیل دارای خواص ضد باکتری است. این خاصیت به روغن وانیل که در جلوگیری از رشد باکتری نقش دارد مربوط می‌شود. بنابراین، وانیل می‌تواند به عنوان محصول ضد باکتری، استفاده تجاری داشته باشد. استفاده منظم از نوشیدنی‌های وانیلی می‌تواند در برابر باکتری‌های خطرناک از شما محافظت کند.

۲. وانیل عامل ضد افسردگی

چه کسی کیک وانیلی، بستنی وانیلی و دیگر نوشیدنی‌های وانیلی را دوست ندارد؟ خوب، چون وانیل رایحه‌ای بسیار خوشایند و عالی دارد، بر مغز و سیستم عصبی اثر گذاشته و استرس و احساس افسردگی را کاهش می‌دهد. همچنین وانیل با داشتن این بوی عالی، خلق و خو را بهبود بخشیده و مانند یک عامل ضد افسردگی نیز عمل می‌کند.

در نتیجه اگر روز شلوغی دارید، برای کاهش استرس خود از خوراکی‌های حاوی وانیل استفاده کنید چرا که خوراکی‌های وانیلی، رایحه‌ای شیرین دارند. همچنین تحقیقات نشان می‌دهد که استفاده از وانیل در رایحه درمانی به کاهش علائم کلاستروفوبیاکمک می‌کند.

اگر شما بتوانید از استرس و افسردگی جلوگیری کنید، بنابراین در بهبود سلامت ذهنی موفق بوده‌اید. همچنین، با مصرف عصاره وانیل می‌توانید از جراح، استرس ذهنی و عاطفی مزمن، عفونت و یا حتی کمبود مواد مغذی جلوگیری کنید.

۳. منبع آنتی اکسیدان

چون وانیل حاوی اسید وانیلیک و وانیلین است، مانند یک آنتی اکسیدان عمل می‌کند. این مواد مغذی به محافظت از شما در برابر مواد مضر مانند رادیکال‌های آزاد و سموم کمک می‌کنند. همچنین نشان داده شده است که مواد مغذی آنتی اکسیدانی با اثرات رادیکال‌های آزاد مبارزه کرده و به حفظ سلامت پوست کمک می‌کنند. به‌علاوه،‌ به تایید تحقیقات انجام شده در این مورد، در اختیار داشتن ۲۶ تا ۹۰ درصد آنتی اکسیدان، قابلیت این را دارد که مکمل سلامتی خوبی باشد.

۴. ضد التهاب

در مورد قبلی گفته شد که وانیل، منبعی عالی از خواص آنتی اکسیدانی است. این خاصیت به خاصیت ضد التهابی عصاره وانیل مرتبط است. چون عصاره وانیل حاوی مواد مغذی خوبی است، به حفظ سلامت بدن کمک می‌کند. در واقع، می‌تواند در برابر التهاب‌ها از جمله سرطان از بدن محافظت کند. تحقیقات نشان داده است که مصرف عصاره وانیل می‌تواند از فعالیت‌های کبد محافظت کند. همچنین، برای کاهش التهاب ماهیچه و مفاصل، می‌توانید از ماساژ با استفاده از روغن وانیل استفاده کنید. می‌دانیم که التهاب، ریشه اکثر بیماری‌ها است. بنابراین برای جلوگیری از رخداد اتفاقات بد، عصاره وانیل مصرف کنید.

۵. ضد سرطان

عصاره وانیل، نوعی نوشیدنی است که خواص ضد سرطانی دارد. بنابراین از رشد سلول‌های سرطانی جلوگیری کرده و مانند یک عامل ضد التهاب عمل می‌کند.

۶. کاهش کلسترول

با استناد به یک مطالعه انجام شده، وانیلین موجود در عصاره وانیل، توانایی پایین آوردن کلسترول را دارد. به هرحال، پذیرفتن این مسئله، نیاز به تحقیق و آزمایش بیشتر دارد.

۷. منبع پتاسیم

عصاره وانیل، منبع بسیار خوبی از پتاسیم است که خاصیت حفظ تعادل مایعات و بهبود عملکرد مغز، اعصاب و عضلات را دارد. همچنین می‌توانید برای دریافت بیشتر پتاسیم، عصاره وانیل را در کنار کلم بروکلی، عدس و ماهی سالمون نیز استفاده کنید. افرادی که پتاسیم کمتری دریافت می‌کنند، بیشتر از سایرین در معرض اختلال عملکرد قلب مواجه می‌شوند. در واقع، پتاسیم یک الکترولیت مهم است که نقشی کلیدی در سلامت بدن ایفا می‌کند.

۸. منبع سدیم

چرا باید مراقب مصرف سدیم باشیم؟ پاسخ این است که سدیم، یک ماده معدنی مفید برای حفظ تعادل PH و هیدراته بودن بدن است. همچنین در بهبود انقباضات عضلانی و انتقال‌های عصبی نیز نقش دارد. همچنین با مصرف متعادل سدیم می‌توانید عملکرد مغز خود را نیز بهبود دهید. اما از سوی دیگر، مصرف زیاد سدیم می‌تواند به فشار خون بالا منجر شود. بنابراین، مراقب مصرف سدیم باشید.

۹. منبع منیزیم

همان‌گونه که در جدول نشان داده شد، عصاره وانیل، منبع خوبی از منیزیم است. این ماده یک ماده معدنی حیاتی است که در لوبیای وانیل یافت می‌شود. منیزیم برای تنظیم سیستم عصبی و تعادل مواد معدنی در بدن مفید است. همچنین، مسئول حفظ فشار خون سالم نیز هست و تنش عصبی را کاهش داده و انرژی بیشتری در بدن تولید می‌کند.

۱۰. منبع منگنز

برای تامین نیاز خود به منگنز باید از مغزها، دانه‌ها و میوه‌های توتی استفاده کنید. ما مصرف عصاره وانیل را نیز را به شما توصیه می‌کنیم. تحقیقان نشان داده است که پودر لوبیای وانیل، ۳۰ درصد نیاز بدن به منگنز را تامین می‌کند. مقدار مناسب منگنز در بدن به بهبود خلق و خو، متابولیسم و عملکرد سیستم عصبی کمک می‌کند.

۱۱. منبع کلسیم

اکثر شما می‌دانید کلسیم ماده مغذی لازم برای بدن است. چون کلسیم برای سلامت استخوان‌ها مفید است، برای بهبود تراکم استخوانی به این ماده مغذی نیاز دارید. در نتیجه، به جای خوردن شیر به عنوان منبع کلسیم می‌توانید عصاره وانیل مصرف کنید. به علاوه، می‌توانید از لوبیا سفید و دانه چیا نیز برای تامین نیاز بدن به کلسیم نیز استفاده کنید.

۱۲. کمک به کاهش وزن

بسیاری از شما در رژیم غذایی خود، برای دریافت فیبر ، خوردن میوه و سبزیجات را ترجیح می‌دهید. در نتیجه بلوبری، کاهو و آووکادو را برای سالاد خود انتخاب می‌کنید. این اصلا کار اشتباهی نیست چرا که این خوراکی‌ها حاوی مواد مغذی لازم برای رژیم غذایی هستند. به هر حال، اگر یک رژیم غذایی متفاوت می‌خواهید، می‌توانید عصاره وانیل را جایگزین این مواد کنید. عصاره وانیل به دلیل داشتن ویتامین‌ها و مواد معدنی، به تامین مواد مغذی در دوره رژیم کمک می‌کند.

۱۳. درمان سرفه

برخی از افراد معتقدند که در صورت ابتلا به سرفه باید به پزشک مراجعه کنید. می‌توانید برای درمان بیماری‌های دارای سرفه از یک روش سالم استفاده کنید. حتی برای ایجاد طعم شیرین در شربت‌های سرفه نیز از وانیل استفاده می‌شود. اگرچه این مورد به تحقیقات بیشتری نیاز دارد اما به هر حال باید مصرف عصاره وانیل را در نظر گرفت چرا که خواص بسیاری برای سلامتی دارد.

۱۴. درمان تهوع

برای کاهش حالت تهوع، چند قطره عصاره وانیل را به یک لیوان آب اضافه کنید. بوی خوب وانیل به آرام شدن معده کمک می‌کند. بنابراین استفاده از عصاره وانیل برای قطع حالت تهوع، بسیار موثر است.

۱۵. بهبود سلامت دستگاه گوارش

همان‌گونه که قبلا گفته شد، عصره وانیل برطرف کننده حالت تهوع است. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که عصار وانیل برای بهبود سلامت دستگاه گوارش مفید است. به علاوه، می‌توانید برای جلوگیری از حالت تهوع، استفراغ و ناراحتی معده، از درمان سنتی دمنوش لوبیای وانیل استفاده کنید. دمنوش گیاهی وانیل می‌تواند التهاب موجود در روده را کاهش داده و از اسهال و دل‌درد جلوگیری کند.

۱۶. افزایش سلامت دندان

عصاره وانیل علاوه بر داشتن طعم و بوی خوب در بهبود سلامت بدن از جمله سلامت دندان‌ها نقش دارد. وانیل به دلیل داشتن وانیلین که شبیه به کپسایسین موجود در فلفل و اوژنول موجود در انواع ادویه است، بر سیستم عصبی مرکزی تاثیر می‌گذارد. بنابراین عصاره وانیل خواص موثری داشته که مانند مسکن درد عمل کرده و به مقابله با دندان‌درد و عفونت کمک می‌کنند.

۱۷. افزایش سلامت قلب

مصرف عصاره وانیل به بهبود عملکرد سیستم قلبی عروقی کمک می‌کند. این خاصیت با وجود وانیلین که یک ماده فعال بوده و کلسترول را پایین می‌آورد در ارتباط است. در نتیجه، عصاره وانیل با داشتن این ماده مغذی به جلوگیری از خطر حمله قلبی و سکته، التهاب در عروق و انعقاد خون کمک می‌کند.

۱۸. درمان مشکلات تنفسی

چون عصاره وانیل مانند یک عامل ضد التهاب عمل می‌کند در درمان مشکلات تنفسی مانند سرفه، سرماخوردگی و دیگر بیماری‌های تنفسی نقش دارد. همچنین، به دلیل داشتن خواص ضد باکتری، عفونت و درد گلو را از بین می‌برد.

۱۹. درمان تب

اضافه کردن عصاره وانیل و یک قاشق چایخوری به یک لیوان آب گرم به درمان تب در کودکان کمک می‌کند. بنابراین نیازی نیست مادر‌ نگران این مشکل باشد چرا که درمانی جایگزین برای فرزندان دلبند خود دارد.

۲۰. درمان زخم

همان‌گونه که در بالا توضیح دادیم، عصاره وانیل به دلیل داشتن مواد مغذی عالی مانند یک عامل ضد التهاب عالی عمل می‌کند. به همین دلیل این نوشیدنی به درمان زخم کمک می‌کند و از زمان‌های گذشته به کار می‌رفته است. عصاره وانیل به تسکین نواحی ملتهب، زخم‌ها و سوختگی‌ها کمک می‌کند. عصاره وانیل نه تنها مواد مغذی دارد بلکه درمانی جایگزین برای درمان زخم‌ها نیز هست.

۲۱. درمان مشکلات قاعدگی

زنان معمولا به مشکلات قاعدگی از جمله سیکل قاعدگی نامنظم دچار می‌شوند. مصرف عصاره وانیل می‌تواند به رفع این مشکلات کمک کند. در واقع، مصرف خوراکی عصاره وانیل به تنظیم سیکل قاعدگی کمک می‌کند.

۲۲. تقویت میل جنسی

وانیل از قرن‌ها پیش به عنوان ماده تقویت کننده میل جنسی به کار می‌رفته است. این خاصیت به افزایش میل جنسی شما کمک می‌کند و به افزایش سطح تستوسترون در مردان مربوط می‌شود. همچنین، رایحه عالی وانیل احساس لذت و رضایت را در افراد ایجاد می‌کند.

همان‌گونه که در بالا خواندید، عصاره وانیل منبعی عالی از مواد مغذی است که به سلامت افراد کمک می‌کند. این نوع نوشیدنی برای درمان‌های زیبایی نیز بسیار مفید است. اگر در مورد آن تردید دارید، برای اطمینان، موارد زیر را بخوانید.

خواص وانیل برای زیبایی

خواص عصاره وانیل برای زیبایی را در این‌جا آورده‌ایم:

۲۳. افزایش سلامت پوست

بسیاری از محصولات مراقبت از پوست مانند لوسیون‌های بدن، کره بدن و کرم‌های بدن، برای رایحه شیرین از وانیل استفاده می‌کنند. وانیل علاوه بر داشتن بوی خوب، برای افزایش سلامت و زیبایی پوست نیز مفید است. ویتامین‌های گروه B و اسید پانتوتنیک موجود در وانیل به حفظ سلامت پوست کمک می‌کنند. همچنین، عصاره وانیل به دلیل داشتن خواص آنتی اکسیدانی، در محافظت از پوست در برابر آسیب‌های محیطی و سموم نقش دارد.

می‌توانید روغن وانیل را با آبلیمو ترکیب کرده و به عنوان ماسک بر صورت قرار دهید. برای حفظ رطوبت پوست، به طور منظم و یک یا دو بار در هفته از این ماسک استفاده کنید. همچنین می‌توانید برای داشتن پوستی صاف و نرم، لوبیای وانیل را با روغن ارگانیک ترکیب کنید.

۲۴. درمان آکنه

عصاره وانیل به دلیل داشتن خواص ضد باکتری برای درمان آکنه مفید است. عصاره وانیل با داشتن مواد مغذی عالی، جوش و آکنه را کاهش داده و به پاکسازی پوست کمک می‌کند. همچنین، عفونت را مهار کرده و با کاهش جای زخم‌ها، فرآیند درمان را تسریع می‌کند.

۲۵. افزایش جوانی پوست

چرا به جای استفاده از مکمل‌ها برای جلوگیری از پیری زودرس ، یک راه سالم را انتخاب نمی‌کنید؟ با مصرف عصاره وانیل می‌توانید از خواص آن بهره‌مند شوید. عصاره وانیل به دلیل سرشار بودن از مواد مغذی آنتی اکسیدانی مانند یک عامل ضد پیری عمل می‌کند. این عصاره از آسیب‌های ناشی از رادیکال های آزاد جلوگیری کرده و فرآیند ایجاد علائم پیری مانند خطوط، لکه‌های پیری و چین و چروک را کند می‌کند.

۲۶. افزایش زیبایی مو

چه کسی موی زیبا را دوست ندارد؟ امروزه همه سعی می‌کنند برای داشتن موی زیبا، راهی طبیعی پیدا کنند. برای مثال، از روغن‌های معطر برای مو استفاده می‌کنند. ترکیب کردن وانیل با روغن بادام و روغن جوجوبا راه خوبی برای افزایش سلامت مو است. در نتیجه می‌توانید برای داشتن مویی صاف، نرم و درخشان، از این ترکیب به عنوان شامپو استفاده کنید.

۲۷. افزایش رشد مو

ترکیب وانیل و روغن جوجوبا به افزایش رشد مو کمک می‌کند. همچنین این ترکیب باعث نرم، حجیم و درخشان‌ شدن مو شده ، موها را تقویت کرده و گردش خون در پوست سر را افزایش می‌دهد.

نکات استفاده

می‌توانید از عصاره وانیل در خوراکی‌های خوشمزه مانند اسموتی‌ها، میلک شیک‌ها، پودینگ و ماست استفاده کنید. همچنین می‌توانید از عصاره وانیل به عنوان لایه رویی پنیر خامه‌ای استفاده کرده و آن‌ها را روی دسرهای محبوب خود قرار دهید. همچنین می‌توانید برای طعم‌دار کردن نوشیدنی‌ها، از چند قاشق غذاخوری عصاره وانیل استفاده کنید. در واقع با اضافه کردن عصاره وانیل می‌توانید خوراکی‌های خوش طعم و خوشبو با خواص عالی برای سلامتی داشته باشید.

اگر می‌خواهید عصاره وانیل، بهترین رایحه را داشته باشد می‌توانید از وانیل تاهیتی استفاده کنید. همچنین می‌توانید برای طعم‌های کره‌ای از وانیل ماداگاسکار و برای طعم‌های آجیلی از وانیل مکزیکی استفاده کنید.

وانیل علاوه بر مصارف خوراکی، در رایحه درمانی نیز کاربرد دارد. برای آرام کردن ذهن خود، هر روز از آن استفاده کنید.

در آخر این‌که نگران مصرف عصاره وانیل نباشید زیرا هیچ‌گونه عوارض جانبی ندارد. بر عکس، همان‌گونه که در بالا گفته شد، دارای خواص بسیاری نیز است.

https://bazdeh.org

کارامل چیست؟

یکی از انواع رنگ‌های خوراکی که بدلیل رنگ و طعم خاص خود کاربرد زیادی در صنایع غذایی دارد کارامل می‌باشد. کارامل با داشتن رنگ از محدوده زرد کمرنگ تا قهوه‌ای سوخته می‌تواند در 80 درصد انواع خوراکی‌ها بکار رود.

بیش از 6000 افزودنی در صنایع غذایی بکار می‌رود که حدود نیمی از آن‌ها طعم‌دهنده‌های طبیعی و مصنوعی و بقیه شامل انواع رنگ دهنده، نگه‌دارنده، آنتی‌اکسیدان، امولسیفایر، غلیظ کننده، ضدکلوخه کننده، شیرین‌کننده و سایر موارد می‌باشند.

طبق تعریف استاندارد ملی ایران به شماره 740، رنگ خوراکی یک ماده افزودنی است که جهت ایجاد، حفظ یا تشدید رنگ موادغذایی بکار می‌رود. رنگ‌ها در مخلوط با مواد غذایی و افزودنی‌های آن، واکنش شیمیایی نداده و بدون تغییر باقی می‌مانند. بنابراین رنگ‌ها باید ایمن، پایدار و از نظر قانونی اجازه مصرف داشته باشند.

رنگ‌ها در مواد غذایی برای ترغیب مشتری به خرید، راهنمایی به سمت طعم خاص مثل رنگ قرمز برای خوراکی‌های با طعم آلبالو یا رنگ زرد برای خوراکی‌های با طعم موز و گاهی حفاظت از طعم‌دهنده‌های خاص بکار رفته در مواد غذایی در برابر نور بکار می‌روند. نور خورشید می‌تواند اثر تخریبی بر برخی اجزا مواد غذایی داشته باشد.

رنگ یکی از مهم‌ترین خصوصیات مواد غذایی می‌باشد چراکه معمولاً مردم براساس رنگ ماده غذایی درباره کیفیت آن قضاوت می‌کنند.

رنگ‌ها به دو دسته طبیعی و مصنوعی دسته‌بندی می‌شوند. رنگ‌های طبیعی رنگ‌هایی هستند که از گیاهان و حیوانات به دست آمده و همانند رنگ‌های مصنوعی در تهیه مواد غذایی، دارو و محصولات آرایشی و بهداشتی بکار می‌روند. رنگ‌هایی مثل زعفران، رنگ چغندر، عصاره آناتو، زردچوبه، کارامل، پاپریکا، کلروفیل، آنتوسیانین و... جزء گروه رنگ‌های طبیعی هستند.

تاریخچه استفاده از رنگ‌ها به 400 سال قبل از میلاد مسیح و به مصریان باستان می‌رسد. رنگ‌های طبیعی به دلیل به دست آمدن از منابع طبیعی ایمن‌تر از رنگ‌های مصنوعی هستند. یکی از انواع رنگ‌های خوراکی که بدلیل رنگ و طعم خاص خود کاربرد زیادی در صنایع غذایی دارد کارامل می‌باشد. کارامل با داشتن رنگ از محدوده زرد کمرنگ تا قهوه‌ای سوخته می‌تواند در 80 درصد انواع خوراکی‌ها بکار رود.

کارامل ترکیبی از گلبول‌های چربی در اندازه‌های مختلف است که با محلول غلیظ شکر احاطه شده و ماده خشک بدون چربی شیر در آن منتشر می‌باشد. معمولاً کارامل از طریق حرارت دادن مخلوطی از شربت گلوکز، شیر و چربی گیاهی در دمای بین 118 تا 130 درجه سانتی‌گراد تولید می‌شود.

کارامل یکی از رنگ‌های خوراکی طبیعی است که بسته به نوع آن، در گروه‌های مختلف مواد غذایی به کار می‌رود. تحقیقات مختلف نشان می‌دهد که هیچ‌گونه عوارض سوء در اثر مصرف کارامل گزارش نشده است

حرارت دادن باعث افزایش واکنش قهوه‌ای شدن و تنظیم رطوبت محصول نهایی می‌شود. دو نوع واکنش قهوه‌ای شدن در صنایع غذایی وجود دارد. نوع آنزیمی مثل قهوه‌ای شدن میوه‌های برش خورده یا آسیب‌دیده و غیر آنزیمی مثل زمانی که دانه قهوه، گوشت، نان و شکر را حرارت می‌دهیم. وقتی سیب را برش داده و در هوای آزاد می‌گذارید واکنش قهوه‌ای شدن آنزیمی را مشاهده می‌نمایید. دو مورد از مهم‌ترین روش‌های قهوه‌ای شدن غیر آنزیمی، واکنش میلارد و کاراملیزاسیون می‌باشد. در واکنش میلارد، شکر در حضور نیتروژن موجود در ترکیبات پروتئینی مثل شیر حرارت می‌بیند درحالی‌که در کاراملیزاسیون، شکر در عدم حضور ترکیبات نیتروژن دار حرارت می‌بیند. در این روش ابتدا شکر آب خود را از دست می‌دهد سپس به ترکیبی غلیظ با وزن مولکولی بالاتر تبدیل می‌شود که مزه آن تلخ‌تر می‌شود. در خانه وقتی شیر را حرارت می‌دهید و در حرارت بالا نگه می‌دارید رنگ آن قهوه‌ای و مزه کارامل پیدا می‌کند که نتیجه واکنش شیمیایی بین لاکتوز (قند شیر) و پروتئین‌های شیر است.


طبقه‌بندی کارامل

طبق تعاریف استانداردهای موجود، چهار نوع رنگ کارامل وجود دارد.

نوع اول یا کارامل ساده از فرایند حرارت دادن کربوهیدرات‌ها با یا بدون حضور اسید و بازها بدست می‌آید.

نوع دوم یا کارامل سولفیتی از فرایند حرارت دادن کربوهیدرات‌ها با یا بدون حضور اسید و بازها و در حضور سولفیت بدست می‌آید.

نوع سوم یا کارامل آمونیاکی از فرایند حرارت دادن کربوهیدرات‌ها با یا بدون حضور اسید و بازها و در حضور ترکیبات آمونیوم بدست می‌آید.

نوع چهارم یا کارامل آمونیاکی سولفیتی از فرایند حرارت دادن کربوهیدرات‌ها با یا بدون حضور اسید و بازها و در حضور ترکیبات آمونیوم و سولفیت بدست می‌آید. رنگ کارامل نه‌تنها به مواد غذایی رنگ و طعم مطلوبی می‌دهد بلکه می‌تواند در صنایع غذایی به حذف یا مخفی کردن بعضی عوارض نامطلوب کمک کند. رنگ‌های کاراملی از قهوه‌ای تیره تا مایعی جامد سیاه‌رنگ با بوی شکر سوخته و تاحدی تلخ می‌باشند. رنگ کارامل در آب به‌راحتی حل می‌شود. کارامل ممکن است به‌عنوان روکش داروها نیز استفاده شود. در بین انواع کارامل‌ها نوع آمونیاکی تیره‌تر از سایر انواع دیگر است و در فرآورده‌های قنادی کاربرد بیشتری دارد درحالی‌که نوع چهارم در تهیه نوشیدنی‌ها بیشتر بکار می‌رود.

تفاوت‌های بافت و خواص فیزیکی انواع کارامل که بستگی به میزان رطوبت، چربی، کربوهیدرات، همچنین یون‌های دارای بار منفی مثل فسفات، کربنات و سولفیت موجود در واکنش دارد در نوع نرم تا مایع کاملاً روان جهت استفاده در بستنی و شربت‌ها یا سس‌های تزئینی و در نوع با چسبندگی بالا برای استفاده در شکلات‌ها و در انواع سفت دارای خواص قابل جویدن که قابلیت برش و لوله شدن را دارد برای تافی‌های سفت مناسب است. از طرف دیگر ویژگی‌های شیر بکار رفته در تهیه کارامل مثل محتوی پروتئین و عناصر معدنی آن نقش مهمی در ویژگی‌های کارامل نهایی ایفا می‌کنند.شیر مهم‌ترین ماده اولیه کارامل می‌باشد و کارامل حاوی 1 تا 3 درصد پروتئین شیر می‌باشد. بنابر موارد ذکر شده مشخص می‌شود که تولیدکنندگان با روش‌های مختلف فرآوری کارامل، رنگ و طعم مورد نظر و متفاوت از سایر انواع کارامل تولید می‌کنند.

کاربرد کارامل

کارامل حلالیت خوبی در آب دارد و نوع آمونیاکی و سولفیت آمونیاکی بیشترین استفاده را در صنایع قنادی دارد. کارامل از عصاره مالت و ملاس بسیار تیره‌تر است. رنگ‌های متغیر کارامل ابزاری برای تزئین شیرینی‌جات و نان‌ها از رنگ زرد خرمایی تا قرمز قهوه‌ای و حتی نزدیک به سیاه می‌باشد. قنادها می‌توانند از کارامل به‌صورت پودر یا مایع استفاده کنند. رنگ کارامل 2 تا 6 بار از پودر کاکائو تیره‌تر است. بنابراین اگر بخواهیم رنگ یک محصول قنادی را تیره‌تر کنیم ولی طعم آن زیاد کاکائویی نشود از کارامل استفاده می‌کنیم. استفاده از کارامل در نوشابه‌سازی، تولید سرکه، نان‌های فانتزی، شیرینی و سس کاربرد دارد. شنیده‌ها حاکی است که برخی از تولیدکنندگان متخلف به بعضی مواد غذایی که طبق استاندارد ملی مجاز به استفاده از رنگ نمی‌باشند، کارامل اضافه می‌کنند. طبق مقررات به‌جز زعفران، بسته‌بندی رنگ‌های خوراکی در اوزان کمتر از 50 گرم مجاز نمی‌باشد. به عبارت دیگر استفاده از رنگ برای مصارف خانگی مجاز نمی‌باشد. بنابر موارد ذکر شده مشخص می‌شود که تولیدکنندگان با روش‌های مختلف فرآوری کارامل، رنگ و طعم مورد نظر و متفاوت از سایر انواع کارامل تولید می‌کنند.


نتیجه

کارامل یکی از رنگ‌های خوراکی طبیعی است که بسته به نوع آن، در گروه‌های مختلف مواد غذایی به کار می‌رود. تحقیقات مختلف نشان می‌دهد که هیچ‌گونه عوارض سوء در اثر مصرف کارامل گزارش نشده است. بنابراین استفاده درست و مطابق مقررات موجود از کارامل، احتمالاً ضرری را متوجه مصرف‌کنندگان نخواهد کرد. معمولاً استفاده غیرمجاز از رنگ‌های خوراکی در مراکز تولید مواد غذایی بدون مسئول فنی معرفی‌شده از طرف وزارت بهداشت یا استفاده از رنگ‌هایی که از راه‌های قانونی وارد کشور نشده یا تاریخ مصرف آن‌ها گذشته است ممکن است سلامت مصرف‌کنندگان را به خطر اندازد.

https://article.tebyan.net



برچسب ها: وانیل , کارامل , شیشه ای , خانواده , آب گازدار , رزوتی , sparkling juice , Grape , کالای ایرانی , آرون سل ,

مشخصات فنی


طعم: وانیل کارامل
نوع بسته بندی:بطری شیشه ای
سایز: فردی

فیلم محصول



پرسش و پاسخ


ارسال پرسش جدید

نام :
ایمیل :
متن :
کد امنیتی : ریست تصویر
محصولات مرتبط